Rondje Stadseiland

Rondje Stadseiland is een wandel-, hardloop- en skeelerevenement in Utrecht, op het stadseiland. De start en finish zijn op het Businesspark Kanaleneiland-Zuid. We hopen dat dit evenement leidt tot de totstandkoming van een permanent parcours aan de randen van het Stadseiland.

Hardlopen

Rondje Stadseiland kent een hardloopwedstrijd met tijdwaarneming. Ben jij onlangs begonnen met hardlopen? Dan is de 5 km run echt iets voor jou. Heb je al wat meer ervaring? Kies dan voor de 10 km run of voor de unieke 10 mijl run (enige in Utrecht!).

Wandeltocht

Is hardlopen niets voor jou? Doe dan mee aan de wandeltocht van 5 km of 12 km. Het is een ideale afstand voor jong & oud, je hoeft er niet voor te trainen, je bent lekker in beweging en het is ook nog eens hartstikke gezellig! Halverwege krijg je wat lekkers te drinken en te eten aangeboden.

Kies jouw afstand

Je hebt de keuze uit 5 km, 10 km en 10 mijl. 

INSCHRIJVEN

Bekijk het parcours

Benieuwd hoe het parcours loopt? Bekijk de routekaarten van alle afstanden.

PARCOURS

Niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte rondom Rondje Stadseiland.

AANMELDEN

ONZE PARTNERS

JongGras Sportbuddies
JongGras Sportbuddies is een project van Academie van de Stad in opdracht van Gemeente Utrecht waarin studenten peer-to-peer worden gekoppeld aan jonge statushouders (16-26 jaar) om hen te begeleiden naar het vinden van een Utrechtse sportvereniging als middel tot integratie. Gelijkwaardigheid en zelfredzaamheid staan in de buddytrajecten voorop. Het project biedt de statushouders een laagdrempelige ondersteuning tot integratie en de studenten verbinding met maatschappelijke vraagstukken in de stad. Om dit project te ondersteunen mogen sportbuddies van JongGras tegen een speciaal tarief meedoen aan Rondje Stadseiland.

Aangesloten bij U-pas
De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten en krijg je korting bij o.a. musea, bioscopen en toeristische attracties. Op iedere U-pas staat een persoonlijk tegoed dat je kunt besteden aan allerlei activiteiten, het U-pasjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het jaar daarop. Met een U-pas krijg je korting op jouw startbewijs voor Rondje Stadseiland, het overige bedrag kan je betalen van jouw U-pas tegoed. Stuur een mail met jouw gegevens en aan welke activiteit jij wil deelnemen naar info@rondje-stadseiland.nl.

Welkom in Utrecht
Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Er worden activiteiten aangeboden voor, door en met vluchtelingen. Dit gebeurt onder andere op het gebied van taal, sport en cultuur. Eén van de activiteiten waar Welkom in Utrecht op aanhaakt, is Rondje Stadseiland. Vluchtelingen mogen gratis meedoen aan het evenement.