Rondje Stadseiland

Rondje Stadseiland is een nieuw wandel-, hardloop- en skeelerevenement in Utrecht, op het stadseiland. De start en finish zin op het Businesspark Kanaleneiland-Zuid. We hopen dat dit evenement leidt tot de totstandkoming van een permanent parcours aan de randen van het stadseiland.

Skeeleren

Ben je een fanatieke skater of juist begonnen in de corona periode? Neem deel aan de skeelertoertocht van 16 km zodat je nu een doel hebt om voor te trainen.  Het gehele parcours is uiteraard verhard. Het is geen wedstrijd, maar een toertocht zonder tijdregistratie!

Schrijf je in

Schrijf je hier in voor de skeelertoertocht van 16 kilometer! 

INSCHRIJVEN

Bekijk het parcours

Benieuwd hoe het parcours loopt? Bekijk de routekaart via de knop hieronder.

PARCOURS

Niets missen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte rondom Rondje Stadseiland.

AANMELDEN

ONZE PARTNERS

JongGras Sportbuddies
JongGras Sportbuddies is een project van Academie van de Stad in opdracht van Gemeente Utrecht waarin studenten peer-to-peer worden gekoppeld aan jonge statushouders (16-26 jaar) om hen te begeleiden naar het vinden van een Utrechtse sportvereniging als middel tot integratie. Gelijkwaardigheid en zelfredzaamheid staan in de buddytrajecten voorop. Het project biedt de statushouders een laagdrempelige ondersteuning tot integratie en de studenten verbinding met maatschappelijke vraagstukken in de stad. Om dit project te ondersteunen mogen sportbuddies van JongGras tegen een speciaal tarief meedoen aan Rondje Stadseiland.

Aangesloten bij U-pas
De U-pas is een gratis pas voor mensen met een laag inkomen in Utrecht, De Bilt, Houten, IJsselstein en Stichtse Vecht. Met de U-pas kan het hele gezin meedoen aan sportieve en culturele activiteiten en krijg je korting bij o.a. musea, bioscopen en toeristische attracties. Op iedere U-pas staat een persoonlijk tegoed dat je kunt besteden aan allerlei activiteiten, het U-pasjaar loopt van 1 juli tot en met 30 juni van het jaar daarop. Met een U-pas krijg je korting op jouw startbewijs voor Rondje Stadseiland, het overige bedrag kan je betalen van jouw U-pas tegoed. Stuur een mail met jouw gegevens en aan welke activiteit jij wil deelnemen naar info@rondje-stadseiland.nl.

Welkom in Utrecht
Stichting Welkom in Utrecht brengt vluchtelingen die in Utrecht wonen in contact met mensen uit de regio en andersom. Er worden activiteiten aangeboden voor, door en met vluchtelingen. Dit gebeurt onder andere op het gebied van taal, sport en cultuur. Eén van de activiteiten waar Welkom in Utrecht op aanhaakt, is Rondje Stadseiland. Vluchtelingen mogen gratis meedoen aan het evenement.